Архив на новините
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
Тя започва да пее, но внимавайте с роклята й, когато камерата започне да се отдалечава! - Mar 31, 2015

Певицата и актриса Дженифър Лопес винаги впечатлява публиката си, но най-новото й представяне на American Idol, е нещо, което вероятно няма да забравите скоро. Обикновено тя играе ролята на съдия в шоуто и когато се качи на сцената и започна да пее, ние всички си спомнихме, защо тя е толкова квалифицирана да дава съвети на другите бъдещи суперзвезди. Странно, но все пак, красивият й глас, не е най-добрата част от изпълнението й!

Дженифър Лопес за пореден път ни показа защо е толкова голяма суперзвезда … но все пак, светлините и специалните ефекти на техническия екип също заслужават аплодисменти след невероятната им работа по тази творческа идея. Надяваме се, че това няма да е последния път, когато ще видите нещо подобно на сцената!


http://lifebg.net/


Ефектът от действията на Анджелина - Mar 26, 2015


Най-уважаваната жена в света Анджелина Джоли шокира с решението си да премахне и яйчниците си като превенция срещу рака, както преди това направи с гърдите си.
В мрежата се появиха коментари, които определят постъпката ѝ от лудост до разумна постъпка, пише Actualno.com.

Когато тя си направи двойна мастектомия, баща ѝ и съпругът ѝ Брад Пит определиха постъпката ѝ като героична и я нарекоха пример за жените. Много известни личности заявиха, че актрисата е вдъхновила хиляди жени по света. Факт е, обаче, че след като тя отстрани млечните си жлези се появи така нареченият "ефект на Анджелина". Прегледите за рак на гърдата се увеличиха повече от два пъти във Великобритания.

"1-2% от рака на гърдата е фамилен. Под това се разбира поне двама или трима близки родственици, които го имат. В нейния случай има майка и баба. При тях ракът се появява рано, тоест в случая има фамилна обремененост. При Джоли са изчислени 78% вероятност да развие рак на яйчниците. Това означава, че тя си е направила допълнителни генетични изследвания, които дават с прецизност да се кажат процентите”, коментира в „Здравей, България” генетикът проф. Иво Кременски. "Информацията е възможността да взимаме решения – това е нейното послание и в случая няма никакъв пиар”, допълни той.

Вижте снимки на Анджелина >>

Световни имена в онкологията също похвалиха Анджелина Джоли за решението й да отстрани яйчниците си, както и факта, че го обявява публично, защото това повишава обществената осведоменост за генните изследвания и профилактичната хирургия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Свалям й шапка" - каза д-р Робърт Дебернардо, гинеколог-онколог от Клиниката по гинекология в института по женско здраве в Кливланд."Тя прави голямо добро на жените по целия свят, като ги информира за тестовете за гена BRCA и възможностите пред застрашените."

"Това е невероятно смело" - каза д-р Марлен Миърс от нюйоркския онкологичен център "Лора и Айзък Пърлмутър".

При последното профилактично изследване на кръвта, което актрисата си направила, имало няколко повишени маркера за възпаление, макар и туморният маркер за рак на яйчниците СА-125 да бил нормален.Това можело да означават ранна фаза на рак. Гинекологът-онколог д-р Джейсън Найт се надява съобщението на Анджелина Джоли да предизвика обсъждане в семействата на пациентите и да подобри достъпа на намаляващата риска хирургия. "Това е много лично решение, което трябва да се прави с добра медицинска информация" - обясни той.

Все повече застрашени жени решават да си направят операцията за премахване на яйчниците и фалопиевите тръби, която намалява опасността от рак. Тя обаче не осигурява пълна гаранция, защото тежката болест може да порази и клетките, които покриват корема. В матката на Анджелина Джоли е поставена спирала с прогестерон, за да поддържа хормоналния баланс и да помогне за предотвратяване на рак на матката.

Симптомите на ранен рак на яйчника могат да са неясни или да бъдат объркани със симптоми на други заболявания, което обяснява защо заболяването е познато като „тихият убиец“. На 3/4 от жените с рак на яйчника е поставена диагноза, когато заболяването вече е било в напреднала фаза поради това, че симптомите не са специфични.

dir.bg/news


Житна диета - духовното и физическо пречистване на Петър Дънов - Mar 26, 2015
“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа.” 
Петър Дънов

Житната диета на Петър Дънов е един десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото и да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични, да сме здрави и от нас да се леят само положителни емоции, както твърди Учителят Дънов. И все пак, нашите специалисти съветват, че всичко трябва да се пречупва през призмата на модерната наука и холистичната медицина. Такова едно пречистване е добре дошло, но все пак трябва да имате предвид някои факти:

• Периодът в началото на февруари може да бъде неподходящ за спазване на диети, тъй като имунната защита на организма е отслабена, а по това време има завишена опасност от грипни заболявания. Затова преди да започнете режима, уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.
• Пшеницата, която консумирате, може да бъде ГМО, затова използвайте само Био пшеница или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, динкел, спелта, емер и камут. 
• Диетата не е подходяща за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен). 
• Водата, която се използва за този режим е от изключителна важност. Препоръчва се преварена вода и нека тя да бъде трапезна. Избягвайте да използвате вода от чешмата. 
• При всички положения, консултирайте се със специалист, преди да започвате по-драстични хранителни режими. 

И все пак, нека ви запознаем с особеностите на този режим, най-малкото от уважение към делото на Учителя Дънов. 

Кога се провежда?
Февруари е месецът за прочистване на тялото от натрупаните по-тежки зимни храни и това е времето да се подготвим и да посрещнем възобновяващата пролет. Всяка година житната диета се прави през месец февруари, веднага след пълнолуние, като е препоръчително денят да е сряда, но не по-късно от третия, четвъртия ден след пълнолунието. Ако пълнолунието се пада в края на месец февруари, то режимът не бива да започва през март и се взима пълнолунието в края на януари. Ако сме започнали режима в края на месец февруари, то той може да продължи и през март. Житният режим трае десет дни и докато се спазва е необходимо да се консумира много вода. Дневният прием трябва да е литър, литър и половина топла, преварена вода. 

На житото се отрежда важно място сред еволюцията. Според учителя Петър Дънов с появата на житото, е започнала и еволюцията. Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. В този режим се използват цели зърна пълнозърнесто жито. Житното зрънце се състои от обвивка, ендосперм и житен зародиш. Бялото брашно и белият хляб не са препоръчителни, тъй като при меленето се премахват обвивката и зърното, в които са концентрирани голямата част от полезните характеристики. Смята се, че ако житото е подложено на термична обработка или е смляно, то губи част от жизнената си енергия, своята „прана”. 

Как протича самата диета? 
100 грама жито се измиват много добре от вечерта, слагат се в термос и се заливат с вряла вода, като на сутринта се изпива житената вода с добавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Водата не се пие, а се „дъвче”, защото това е много питателна течност. Говорим за житената вода, получена от грухано жито. Тази вода може да се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система, в рамките на 40 дни. Житото може и да е леко подварено за една минута. То трябва да е омекнало, дори леко разпукнато, но не преварено. Разделя се на три части, яде се бавно и се дъвче по 99 пъти. На първия ден сутринта се казва един път: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни”. Допълнително може да се консумират до три ябълки (за сърцето), до 9 ореха (за мозъка) и по 3 лъжици мед (за кръвта). Желателно е преди ядене да се изпиват поне по две водни чаши преварена вода с мед и лимон (изключение прави сутрешната чаша от „житената вода”). И така десет дни, като на десетия ден на обяд се прави „ангелска супа”, която се състои от литър и половина леко подсолена вода, 3 картофа, няколко стръка нарязан магданоз, може чер пипер, лук или праз. Това е храната за целия ден и евентуално и за следващия, след което следва захранване с плодове, прости растителни храни без подправки, хляб т.н. Този житен пост се спазва само в случай, че човек е бодър и радостен, че се чувства добре и е готов за своето духовно и телесно пречистване. На втория или третия ден може да изживеете „лечебна криза”, свързана с чувство на глад, главоболие, които могат да бъдат превъзмогнати с консумацията на една-две чаши преварена вода, мед и орехи. Може да съкратите режима, ако не се чувствате добре, докато го спазвате. 

Някои допълнителни особености за големи ентусиасти
По време на житния режим не се консумира сол, а лимонът е максимум един на ден. Медът не се разтваря във водата, а се взима една лъжичка мед, която се слага на горното небце, след което се отпива вода с няколко капки лимон, задържа се в устата, докато тя отмие меда. Самата течност се „дъвче”, тъй като висшите духовни центрове в мозъка се хранят с веществата от устата. Необходимо е плодовете да бъдат хубави и узрели, а водата от чист извор. Преди да изядем ябълката трябва да я подържим в ръка, да се свържем с нейната аура, да благодарим на дървото и на слънцето за нея. Семките на ябълките е добре да се посадят някъде, като благодарност за тяхната саможертва. По време на поста черупките и обелките трябва да се събират, за да се заровят на чисто място, след приключване на режима. Добре е през този период да спрете и цигарите и алкохола за пълно пречистване. Постът ще ни бъде от полза само, ако е и в трите свята – физически, духовен и божествен. 

Чрез житния режим може да се пречистим физически и духовно след зимния сезон и да приемем по-пълноценно енергията на пролетта. Това пречистване е част от много религии, включително и християнската и наподобява дългия Великденски пост. Оказва се, че е идеален начин да се научим да се храним с любов и благодарност. През тези десет дни (и след това) трябва да бъдем много слънчеви и позитивни, да не допускаме лоши мисли да се прокрадват в съзнанието ни, както впрочем правим и всеки ден от нашия позитивен живот. Това е още един добър повод да се извисим физически и духовно. 

http://www.zdravosloven.com

Православните християни отбелязват Благовещение - Mar 25, 2015

На 25 март православната църква чества празника Благовещение (блага вест). На този светъл празник се възпоменава едно от най-радостните събития в историята на изкуплението на човечеството от греха, от злото. Празникът е утвърден от Православната църква през VIIвек.

Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос. За него разказва Евангелието от Лука.

Изпълнена с недоумение, поради свръхразумната тайна, явена й от Божия служител, тя със смирение и послушание отвърнала с думите: "Ето рабинята Господня; нека ми бъде по думите ти".

От този миг насетне неизказана радост изпълвала чистото сърце на назаретската девица. А когато нейният Син Богочовекът Иисус Христос страдал и умрял на Голготския кръст, тя, както никой друг на тая земя, изживяла ужаса на човешката неправда, за да стане оттогава и завинаги най-усърдната наша застъпница пред престола на Всевишния - на Бога.

За българите днешният празник е известен още като Благовец. В народните традиции Благовещение се счита за "половин Великден".

На този ден пробиват ушите на малките момичета. Дамгосват агнетата и яретата, защото се вярва, че няма да ги боли. В дните срещу празника иманяри търсят заровени съкровища.

По мястото си в календара Благовец стои най-близко до пролетното равноденствие и българите го свързват с пролетта. Вярва се, че на този ден долита кукувицата, за да извести, че зимата си е отишла и настъпва лятото, мечката се събужда от зимния си сън, змиите и гущерите излизат от леговищата си, самодивите - господарки на горите, поляните и изворите, се завръщат във владенията си.

На Благовец се спазват редица забрани с предпазващо човека значение. Момите и младите булки не излизат рано за вода, за да не срещнат самодивите. Вярва се, че от техния поглед младите могат да погрознеят, да се разболеят или да умрат. През целия ден жените не докосват игли, куки и конци, за да избегнат ухапвания от змии през лятото.

В ранното утро ритуално се прогонват от дома дивите твари.

После се запалва събраната от пометения дом смет и всички прескачат огъня по три пъти срещу змийско ухапване.

Заедно с християнския празник Благовещение, българите честват и фолклорния празник Благовец - на 25 март.

Имен ден празнуват Благовест, Благовеста, Благой, Блага.


Пътуващо автокино в областните градове - Mar 20, 2015

Пътуващо автокино тръгва на обиколка в 24 областни града в България. Първата прожекция ще се състои на 6 април във Варна, а след това автокиното ще обиколи и останалите набелязани градове до 30 април. Желателно е ентусиастите да направят предварителна резервация за билети, тъй като местата са ограничени и естествено трябва да притежават автомобил.
На ден ще се правят по три прожекции, съответно от 20:00 ч., 20:30 ч. и 23:00 ч. Ще бъдат представени актуални български, европейски и американски филми. Първият от прожектираните филми ще бъде „Българ Филмът”, който е сатиричен анимационен български филм. Сега ще можем да се насладим на него, както и на останалите филми от програмата на големия външен екран, в уединението и комфорта на собствените си автомобили.
Звукът ще се излъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.
След първата прожекция на 6 Април, на всеки следващ ден от месеца ще отваря автокино в останалите градове, а в столицата това ще се реализира на 20 април. Графика за останалите градове може да разгледате на avtokino.bg

http://www.economic.bg


На 29 март се въвежда лятното часово време. - Mar 18, 2015

На 29 март в 3 часа се въвежда лятното часово време. Тогава часовниците се преместват с един час напред.
Това съобщиха от Главна дирекция "Национален център по метрология" към Българския институт по метрология, цитирани от БТА.

Връщането към астрономическото часово време ще бъде в 4 часа на 25 октомври 2015 г., когато часовниците ще се върнат с един час назад.

Въртенето на стрелките е официално въведено в Европа през 1976 г. по искане на Франция. Великобритания обаче е първата държава, която го прилага още през 1908 г. Целта била да се използва по-активно дневната светлина и да се икономиса ток.

Смяната на времето е особено популярна в зоните с умерен климат, където светлата част на деня има големи колебания през различните сезони.

У нас тази практика е въведена през 1979 г. с постановление на Министерския съвет. Според него тогава - на 1 април, часовниците се коригират с един час напред, а на 1 октомври с един час назад. А от 1997 г. вече сменяме времето рано сутринта в последната неделя на март и в последната на октомври.


Долче и Габана: Не искаме да съдим другите - Mar 17, 2015

Долче и Габана заявиха, че не са имали намерение да съдят избора на другите хора по повод на изказването има за зачеването ин витро.
Двамата дизайнери по-рано си навлякоха гнева на обществеността, след като нарекоха децата, родени чрез ин витро, "синтетични".

"Ние имахме предвид нашия начин на виждане на нещата, но нашето намерение не е било да съдим избора на другите хора. Ние вярваме в свободата и любовта", каза Стефано Габана, цитиран от БГНЕС.

След техните първоначални коментари, в които заявиха, че "се противопоставят на осиновяването от гейове, защото единственият вид семейство е традиционното" и "животът има естествен ход, има неща, които не трябва да бъдат променяни", сър Елтън Джон им отговори остро в социалните мрежи.

"Как смеете да наричате моите прекрасни деца "синтетични". И трябва да се засрамите от това, че размахвате своите малки съдещи пръстчета към процеса на ин витро – чудо, което позволява на легиони от любящи хора, както хетеросексуални, така и хомосексуални, да изпълнят мечтата си да имат деца", написа Елтън Джон.

http://life.dir.bg/


Елтън Джон поведе война срещу ”Долче и Габана” - Mar 17, 2015

Елтън Джон призова за бойкот на "Долче и Габана", след като единият от италианските дизайнери определи като "синтетични" децата, заченати чрез ин витро.
Елтън Джон, който отглежда две малки деца, родени от сурогатна майка, със съпруга си Дейвид Фърниш, осъди "архаичното мислене" на Доменико Долче. "Как се осмелявате да определите моите прекрасни бебета като "синтетични"?", написа музикантът в социалната мрежа "Инстаграм".

"Срам за вас, които сочите с малките си морализаторски пръсти "ин витро" оплождането, което позволи на легиони от хора, изпълнени с любов, както хетеро, така и хомосексуални, да реализират мечтата си да имат деца", продължи сър Елтън. "Вашето архаично мислене е напълно остаряло като колекциите ви. Никога повече няма да нося "Долче и Габана" #BoycottDolceGabbana", призова певецът.

Елтън Джон реагира на интервю на Доменико Долче, който е активен католик и партньор в живота и в бизнеса със Стефано Габана. "Раждаш се от баща и майка (...). Най-малко, поне така трябва да става, и затова аз не съм много убеден в децата, родени от химията, синтетичните бебета, от утроби под наем, от сперма, избрана по каталог", заяви италианският дизайнер пред италианското списание за мода "Панорама".

Британският певец се ожени официално през декември за дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш в присъствието на сина им Закари (4 г.) и Илайджа (2 г.).

http://life.dir.bg


Бърза 7 дневна вегитарянска диета на GM! - Mar 17, 2015

Предимства на GM
Диетен план :

Тази 7 дневен план от вегетарианска диета е разработена за благосъстоянието на служителите General Motors Inc. . Това е причината, тя се нарича диета план на GM . Целта на
програмата е да се получи здраво тяло . Можете да очаквате загуба около 5-8 килограма за 7 дни чрез практикуване на този режим.

 Естествен блясък на кожата
Елиминирането на токсини ще ви накара да се почувствате лека и енергичена.
Намалява мазнините около корема и талията.
Всичко това само за 7 дни ! Това е план за диета чудо ! В началото тя може звучи малко невъзможно да я изпълните , но само за 7 дни отдаденост ще ви донесе здраво тяло . Ако
завършите успешно цикъла , със сигурност резултатите ще ви харесат . Вие никога няма да искате да се прекъсне този режим на хранене , защото знаете, че тя действа . Просто ,
за да се уверите, че тя няма да ви повлияе отрицателно консултирайте се с вашия лекар преди да започнете.

 indian vegetarian gm diet plan

Тази диетен план включва прием на плодове, зеленчуци и нишесте. За да се подготвите за вегетарианска GM диета трябва да забравите употребата на алкохол в продължение на
няколко дни. Това е един много важен съвет, което трябва да се следват. Алкохолът увеличава пикочната киселина в организма, което води до задържане на вода. Това блокира
естествената детоксикиращ процес.


Също така е много важно да се пие до 10 чаши вода всеки ден. Тъй като не се консумират същото количество въглехидрати, водата ще бъде вашият основен източник на енергия за
целия ден. Водата също така ще засили вашия метаболизъм и за да се отстранят нежеланите килограми от тялото по естествен начин. В случай, че вече сте опитали тази диета план,
по-добре е да си вземете почивка за 2 до 3 дни преди да се възобнови диетата отново. Това ще помогне на организма да се адаптира към новия метод на хранителния прием.

Първият ден винаги е най-труден защото първия ден ще консомирате само ялодове. Можете да консумирате всички плодове, с изключение на грозде, банани и манго. Можете да ги
консумирате без ограничения на количеството. Консумирате повече диня, портокали, ябълки, нарове, ягоди, дини и пъпеши. Можете да ядете 20 пъти на ден, но трябва да се яде само
плодове.

1-ви ден GM диета план

Това е начинът на подготвите тялото си за предстоящите дни. Единственият източник на хранене е от плодовете, те щеосигуряват всичко необходимо за тялото. Ако имате възможност
консомирайте само пъпеши първия ден. Не забравяйте, че не трябва да консумитарате банани!

day 1 gm diet plan

Ден 2:

Подобно на първия ден, на втория ден консумирайте само зеленчуци. Можете да ядете нищо друго освен зеленчуци и само зеленчуци. Можете да ядете до насита, чувствайте стомаха си
напълнен със зеленчуци. Варени или сурови зеленчуци - без значение. Можете дори да започнете деня си с варен картоф и лъжица масло. Това се прави с цел да се даде на тялото
достатъчно енергия и въглехидрати за деня. Но след това само сурови и варени зеленчуци.

Само един картоф на ден е достатъчен, ако можете не консумират повече от това. Добавете щипка риган или босилек подправка, за да бъдат зеленчуците по вкусни.

green vegetables

 

Ден 3:

Ден 3 е комбинация от ден 1 и 2. Можете да ядете посочените плодове и зеленчуци. Яжте всякакви количества и пийте много вода. Трябва да се избягват картофите на ден 3,
въглехидратите от плодовете са достатъчни. Вашият организъм е принуден да стопи излишните килограми. Гладът ви може да се опита да доминира, но ще се чувствате по лек и
щаслив!

Ден 4:

Помните ли как не трябваше да ядете банани пирвия ден? Ами на 4-тия ден на вегетарианската диета за отслабване, сте свободни да ядате до 6 банана за целия ден. Можете да
пиете до 4 чаши мляко. Трябва да сте чували, че бананите помагат при увеличаване на теглото, но в тази диета те действат като източник на калий и натрий за организма. Тъй като
приемът на сол се намалява, бананите ще си свършат работата.

day 3 gm diet bananas and milk

 

Можете също да изпиете една чаша силно разредена супа. Супата трябва да се състои от чушки, лук, чесън и домати. Тя е вкусна и здравословна, която ще ви помогне в процеса на
отслабване. Можете да я пиете само 1 път на ден. Бъдете внимателни, вие сте само на 3 дни от загубата на тегло!

Ден 5:

Ден 5 е празник за вас, тъй като можете да похапнете. Можете да хапнете домати, зеле и извара. Можете да добавите и соя. Направете вкусна супа със споменатите съставки и я
пийте.
Можете да ядете до 6 домата и увеличете приема на вода с 1/4 от дневната консумация. Това се прави, за да се прочисти организма ви от пикочна киселина. Водата ще пречисти
тялото си от всички видове токсини.
day 5 gm diet panner

 

Ден 6:

Ден 6 е малко по-различен от ден 5-и. Яжте зеле, извара и други зеленчуци, но с изключение на доматите. Не яжте домати на 6-я ден. Зеленчуците ще осигурят витамини и фибри на
тялото ви. Вече ще забележите промяна в тялото си. Продължи с увеличаване на водата.

day 6 moong dal gm diet

 

Ден 7:

Това е най-важният ден. Ще се чувстваш щастливи отвътре и отвън. Можете да изпиете свеж плодов сок, една чаша кафяв ориз и боб или половин палачинка. Можете да завършите деня
си с консумацията на вода.

Brown rice with beans

 

 

Това е цялата диетен план за 7 дни. Ако можете да я следвате стрикно нищо не може да ви попречи да се чувствате по добре и по слаби. По-долните съвети ще ви помогнат да
планирате диетата по-добре:

Не са позволени плодови сокове през първите 6 дни!
Опитайте се да се увеличи приема на вода до 15 чаши от петия ден!

Избегне напълно чай кафе или алкохол. Можете да ги замените с черен чай (без захар)

Прилагайте диетата в рамните на 2 месеца, като правите почивка на всеки 7 дни по 2-3 дни.
Зеленчуците може да са във форма на салата или цели. Може да бъдат овкусени с изцеден лимон, билки, чесън или дори бял или винен оцет. Нищо друго не трябва да се добави към
салатата.

Супата може да се консумира в неограничени количества. Тя ще бъде удоволствие за вас докато сте на тази диета. В случай, че не харесвате съставките, можете да добавите и
други зеленчуци като карфиол, царевица, грах, аспержи, зеле и др. без боб, че е с високо съдържание на калории.

Диетата Ви е готова, тя не е направена за да сте на нея за цел живот, а за да се чуствате по-добре и да я прилагате когато е необходимо да свалите излишните килограми.
Спортувайте редовно да поддържа тялото си.

Само на 7 дни от всеотдайност и упоритос вие ще загубите голяма част от теглото си.Тази диета е изключително ефективна и е помогнала на много хора да отслабнат. Не отлагайте!
Поемете този 7 дневно предизвикателство и кажете здрасти на един по-добър начин на живот в по-добро тяло.

Често задавани въпроси за Ден 5 на диета:

Хората често се объркват за това какво да се яде на 5-ти ден, за да получите достатъчно протеини и фибри. Ето защо, ние представихме пълната пояснение на 5-я ден от диетата:

Ден 5-я ден играе ключова роля в цялата схема на хранене, защото това е денят, в който ние се трансформираме обратно към нормални храни от само плодове и зеленчуци. 5-то число
изисква високо ниво на протеини и фибри, които можем да вземем от различни хранителни източници, различни от месо.

Храните, които можете да ядете на 5-ти ден:

В 5-тия ден от диетата се набляга на домати и протеини за премахване на токсините от тялото. Вярно е, че месото е най-широко разпространен източник на протеин, но
вегетарианците не са лишени от тях, защото има няколко растителни източници на протеини и фибри които дават добри резултати. Ето списък на храни, които могат да се консумират
по време на 5-ия ден от диетата.

Домати
Кафяв ориз
извара
Червен боб
Кълнове
Спанак
Тофу
Краставица
Соеви хапки

Примерен Диета план за Ден 5:

Тук е план за диета проба, която включва всички храни, които ви е позволено да се яде по време на Ден 5. Вие сте свободни да въвеждат промени, колкото искате все пак.

- Закуска - 2 домата, купа с червен фасул подправено със сол, черен пипер и лимон (извара)

- Обяд - купичка кафяв ориз, 2 домата, (спанак)

- Вечеря - зеле салата с лук, лимонов сок, черен пипер и щипка сол.

- Вечеря - Соеви Хапки / зеленчукова супа, краставици и домати салата от 1 краставица и 2 домата.

Имайте предвид:

Повишаване на количеството на приема на вода по време на 5-ия ден.
Пийте най-малко 14 чаши вода през целия ден.
Задължително е да се консумират 6 домата през целия ден.
Доматите могат да бъдат леко запечени със зехтин, ако не можете да ги ядат сурови.

Когато не сте на тази диета винаги внимавайте какво ядета!ВАЖНО Е!

Превод от http://www.thefitindian.com/
Ивона БГ


Шакира (‘Изящна жена’ в превод от арабски) - Mar 17, 2015

Шакира (‘Изящна жена’ в превод от арабски) е родена на 2 февруари 1977 г. в Баранкиля, Колумбия. Баща и? е с американско гражданство, но по произход е от Ливан, а майка и? е колумбийка.

На 13 години Шакира се мести да живее в Богота и издава първия си албум, с име “Magic”, който постига слаб успех и то само в родната и? страна. Следващия и? албум “Danger” има същата участ и Шакира се захваща с актьорство. Първата и? роля е в колумбийски сериал с името “El Oasis”, но се оказва, че и актьорството не и? се удава. По това време звукозаписната компания Sony Music, продуцира първите и? два албума, и възлага задача да напише песен, която да бъде включена в музикалната компилация “Rock en Espanol”. Шакира създава парчето “Donde Estas Corazon”. Така през 1995 г. тя отново се завръща към музикалната си кариера и издава албум с името “Pies Descalazos” (Боси крака), който включва песента “Donde Estas Corazon” и донася най-после за желания успех на изпълнителката.

Шакира започва съвместна работа с Емилио Естевес Младши по следващия си албум, наречен “Where are the thieves”. Продукцията струва 3 млн. долара и постига небивал успех като всички я определят за най-добрата реализация на Шакира може би дори и за в бъдеще. Най-значимите и успешни изпълнения от албума са “Inevitable” и световния хит “Ojos Asi”. Съчетанието на рок и латино ритми в този албум го правят много популярен по цял свят и така Шакира издава MTV Unplugged, който е Live вариянта на “Where are the thieves”. Шакира решава да се насочи към англоговорящия пазар и започва да пише албума “Laundry Service”, който все пак съдържа и няколко песни на испански. Някои хора сметнали, че английският на Шакира не бил на достатъчно високо ниво, за да създава добри текстове на песните си, но въпреки това албумът и? отново постига огромен успех. Сингълът “Whenever, Wherever”, включен в албума, го изстрелва до челните места в топ класациите за 2002 г. Шакира бързо става известна като ослепителната и сексапилна изпълнителка, която включва в танците си многобройни чувствени движения и известна доза арабски ритми.

През същата 2002 г. Шакира издава още един сборен албум с най-големите си хитове “Grandes exitos. Shakira: Live & Off the Record, DVD компилация и диск от нейното турне 2002-03 “Tour of the Mongoose”, издаден март 2004 г.

През 2005 година. Шакира реализира два албума. Първият е на испански език, носи името “Fijacion Oral Vol. 1” и излиза на пазара през юни 2005 година. Вторият е английският вариант и излиза на пазара през ноември 2005 г. под името “Oral Fixation Vol. 2”.

През Юни 2009 г. издава нов сингъл със заглавие She wolf. Той предшества новия и? албум със същото име, който излиза на пазара през октомври 2009 година.

Официалният химн на Световното Първенство по Футбол през 2010 е изпълнен от Шакира - Уака Уака ( Shakira - Waka waka ) и е приет добродушно за разлика от химна на Световното първенство по футбол през 2002 г.-БУМ изпълняван от Анастейша.


Неомъжена на 30! - Mar 16, 2015
Има жени, които трудно се справят с кризата „неомъжена и на 30“. В днешно време е нормално жената първо да се погрижи за кариерата си и после да мисли за семейство и деца. Ставаме свидетели на все по-силен обществен натиск върху дамите, които наближават тридесетия си рожден ден. Няма място за излишни тревоги и притеснения, просто изяснете някои неща за себе си... Как се чувствате? Щастлива ли сте? Доволна ли сте от живота си? Харесвате ли работата си? Обичате ли това, което правите? Ако отговорите на тези въпроси с „да”, то нямате основание да се притеснявате и това да ви прави нещастна и тъжна.


Спокойните, щастливи и усмихнати хора действат разумно и някак успяват да осигурят за себе си само най-доброто. Това значи, че в момента, в който имате нужда от сериозна връзка, ще я получите. Никога не е късно за истинска любов и искрени чувства. Ако пък не харесвате живота си и не правите това, което искате, какъв по-подходящ момент за промени от сега!?

Какво искате? Имате желание да се отдадете на пътувания и приключения, които ще осмислят живота ви? Имате пълното право да разполагате със свободното си време както пожелаете, ако това ще ви направи щастлива. Може би по пътя ще срещнете човека, с когото бихте искала да споделите всички тези неща. Животът не свършва след обвързването!

Ако ви се иска вече да създадете семейство, помислете какво ви пречи да срещнете подходящия партньор. Може би от работа не ви остава време да общувате с нови хора. Може би си седите само в къщи, защото сте изморена. Може би давате погрешни сигнали по някаква причина и не успявате да привличате мъже. Помислете къде е проблемът и го решете. Излизайте повече, правете нови интересни неща, общувайте с различни хора, спортувайте... Забавлявайте се, не правете всичко с цел брак. Нещата ще се случат по естествен начин. Как да се справите с натиска на роднини и приятели Не се свивайте виновно, когато ви натякват, че нямате семейство. Не подскачайте като ужилена, когато някой ви попита кога мислите да имате деца. Отговаряйте спокойно и категорично, че това е нещо, което всеки решава сам и не желаете да обсъждате темата. Много е важно вие самата да мислите така. В противен случай никой няма да ви повярва.

http://woman.hotnews.bg/

Истината за ролята на секса в щастливия брак. - Mar 16, 2015
Досега много пъти се е обсъждало колко често двойките, които имат щастлив брак правят секс. Най-после имаме конкретен отговор на този въпрос. Дори да се твърди, че любовта, а не секса запазва брака и химията между партньорите, сексът винаги е добър начин да изразите любовта към партньора си и той въобще не трябва да се изключи от брачния живот.

Все пак, по света броят на браковете без секс постоянно се увеличава. В контекста на този въпрос, най-новите проучвания носят точни данни затова колко пъти месечно двойките с щастлив брак правят секс. Ако сте сред тези, които се тревожат, че сексуалният им живот ще изпадне в криза след брака, тогава тези данни определено ще ви зарадват. Според проучване, в което участвали 400 омъжени жени, за повечето от тях качеството било по-важно от количеството. Щастливо омъжените жени заявили, че правят секс 11 пъти в месеца, а по-малко доволните признали, че са интимни със съпрузите си от три до четири пъти в месеца.

Все пак, с течение на годините по най-различни причини много брачни двойки губят желание за интимност с партньора, а по дефиниция бракът без секс не е брак, в който партньорите изобщо не правят секс, а е такъв, в който сексът не е редовен и се случва по-рядко от 10 пъти в годината. Във всеки брак сексуалното желание се променя в зависимост от случващото се в живота на брачните партньори. Но истинските проблеми настъпват, когато мъжът и жената започнат да се отдалечават един от друг и това продължи по-дълго, като сексуалните отношения намаляват или спират, а заедно с тях изчезва и цялата интимност в брака. 

http://woman.hotnews.bg/

Диета за бременни жени - Mar 16, 2015
За развитието на плода най-важни са следните хранителни съставки: фолиева киселина, желязо, йод, цинк и необходимите ненаситени мастни киселини.


Диета за бременни жени

Всяка жена усеща различни неща по време на бременността, но със сигурност каквито и да са те здравословният начин на живот по време на деветте месеца е много важен. За развитието на плода най-важни са следните хранителни съставки: фолиева киселина, желязо, йод, цинк и необходимите ненаситени мастни киселини.  Тези съставки трябва да бъдат доставяни в съответните количества заедно с храната. 

Грешките в диетата на бременните и кърмещи жени се появяват точно тогава, когато организмът не получава съответното количество на тези съставки. Защо е необходимо да се приема повече желяцо по време на бременност?  

Да се знае какво трябва да се яде

Жените планиращи бременността си трябва да знаят правилата за правилното хранене.      Ето няколко необходими напътствия, които ще Ви помогнат да избегнете негативните резултати от диетата и ще Ви помогнат да я пригодите към Вашите нужди: • Разнообразни храни. Няма такъв продукт, който да съдържа всички необходими хранителни съставки (те са около 60). Колкото по-разнообразни ястия, толкова по-големи ползи за здравето.

• Единствено типово брашно. Житният типов хляб има около 3-5 пъти повече минерални съставки отколкото белият, а също така е по-богат на витамини и хранителна целулоза.

• Двукратно увеличаване на количеството желязо в диетата. Бременната жена трябва два пъти дневно да яде месо, пилешко или колбаси (препоръчват се без тлъсто). Препоръчва се с всяко хранене консумирането на зеленчуци и плодове богати на витамин С, които регулират усвояването на желязото.

• Необходимите риби – са много добър източник на протеини.

• Растително олио за салати – най-малко една супена лъжица лъжица дневно. Те съдържат ненаситени мастни киселини, необходими за правилното преминаване на бременността.  

• Увеличаване на консумацията на мляко и млечни продукти. Те са много важни за жената и детето, тъй като съдържат калций, витамин B2, B12 и здравословен протеин. Продуктите с намалено съдържание на мазнини улесняват поддържането на съответните килограми на тялото.

• Минимум 1 кг дневно зеленчуци и плодове, тъй като  те са най-добрия източник навитамини и минерали.

• Забранява се консумирането на алкохол, ограничение на пиенето на силно кафе и пушене на цигари. Наркотичните вещества също са забранени. Увеличават риска от спонтанен аборт и увреждане на плода.

жена в розово хапва от купа с разнообразни зеленчуци   

 

Преди всичко разнообразие

Разнообразяването на менюто и използването на колкото се може по-голямо количество различни продукти значително намалява риска от липсата на необходимите хранителни съставки.

 
През този период значително се увеличава нуждата от витамини и минерали даже с 50-100%. Затова пък калоричността на дневното хранене трябва да бъде увеличена единствено с 300 kcal. Много жени се грижат за своята фигура, прилагайки различни видове диети за отслабване, често лошо балансирани и водещи до недостиг на хранителни съставки.
Бременната жена трябва да задоволи не само своите хранителни нужди, но и на развиващия се в корема и плод. Затова, за Ваше здраве и здравето на Вашето дете, не забравяйте да консумирате разнообразни и натурални храни, и избягвайте различните видове стимуланти.  

Меню

Закуска:
корнфлейкс с мляко, две пълнозърнести питки, две парчета постна шунка, салата отдомати с лук и зехтин, чай с лимон

Обяд:
Сьомга на пара, салата от моркови, варени картофи, фреш от грейпфрут

Вечеря
плодова салата, пълнозърнеста питка с портокалово сладко, кисело мляко, чай с лимон

http://bonduelle.bg/


ivona-bg.com ©2021 | Карта на сайта
Съобщение