Архив на новините
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
JanuaryFebruaryMarchApril
MayJuneJulyAugust
SeptemberOctoberNovemberDecember
История с гривни - Jul 23, 2013

Историята на гривните обобщава символиката им като знак за благоденствие и социален статус, израз на религиозни вярвания или просто за късмет. Днес, обаче, този тип ювелирни изделия са се превърнали в разковничето на добре съчетаната цялостна визия и, съответно, основна опорна точка за дизайнерите.
Изработката от кости, камък, дърво и хербаризирани растения се развива до използването на специална техника за обработка на благородни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни, естествена кожа и дори елементи от косъм. Стоящи в основата на историята на бижутата, гривните се превръщат в неизменна част от нашето ежедневие.
За пролет-лято 2014 дизайнерите и марките се обръщат към тънкостите на ювелирното изкуство, смесвайки различни техники за постигане на безспорно привличащ погледите ефект.
Fendi се придържат към „чудовищната“ тематика, на която станахме свидетели този сезон. От малките „късметчета“, прикрепящи се към чантата, до последния модел гривна, модната къща налага дръзка смесица между различни материали като основната пътека за създаване на запомнящи се модели. Окото на „чудовището“ на Fendi е основният акцент в сребърна гривна. Възможният избор между два варианта – цялостна инкрустация от камъни Swarovski или частична такава, само на окото, е съчетан със задължителен елемент от естествен, цветен косъм от лисица. Практичността на гривната е подчертана с възможността за премахване на „окосмението“ по гривната, което реално превръща гривната в модел „2 в 1“. 
Класическа линия с модерна интерпретация представят от "Bottega Veneta” и „Chloe”, чиито гривни демонстрират стилна изработка от златно или естествена кожа с плетеница тип „въже“ и „кабел“. И двата модела са с прикрепени елементи, които носят характерното брандиране на марките


Винтидж идеи за съхранение на бижута - Jul 10, 2013

Днес дизайнерите предлагат много оригинални възможности за съхранение на бижута, извън класическия вариант да стоят подредени в кутия.
Сега можем да избираме сред интересни винтидж аксесоари за бижута, реплика на предмети, които са били актуални през 20-30-те години на миналия век (най-вече сред американските звезди).
Тези интересни стойки са не само изящни и шикозни, но и могат да добавят едно особено докосване на изтънченост към колекцията ви от накити. Така че, ако сте вдъхновени от идеята да си създадете върху тоалетката или някъде в спалнята си, кът за любимите си бижута в ретро стил, то имате голям избор от опции.

Мини манекените (като торс на жена) за бижута са истински хит на пазара вече няколко години. Някои модели се изработват от фини материали като седеф, стъкло и сребро. Обикновено тези стойки се използват за окачване на гривни, колиета и пръстени.
Още по темата


Можете да си купите и изваяна поставка за бижута от ковано желязо във формата на разклонено дърво или да използвате за целта красив антикварен предмет с ръчно изработени детайли. Това може да е мини птичи кафез, стъклен буркан, ретро рамка за снимка, елегантен стелаж и т. н.
Важното е този предмет да внесе един емоционален щрих към вашите бижута в стил „стара романтика“.

 


ivona-bg.com ©2021 | Карта на сайта
Съобщение